Hellen Moes

Hellen Moes

Hellen Moes (1965) studeerde in 1988 af aan de opleiding Logopedie aan de HAN (Hogeschool van Arnhem en Nijmegen) en begon in 1989 in het Academisch Ziekenhuis Maastricht (Het huidige MUMC+) als klinisch logopedist waar zij in eerste instantie de logopedische stem-, slik- en spraakrevalidatie vorm gaf voor patiënten die behandeld werden voor kanker in het hoofd/halsgebied middels een uitgebreide operatie en/of een bestralingsbehandeling.

Gedurende haar werk als logopediste ontdekte zij de passie van het werken met mensen die door hun ziekte of lichamelijke klacht voor een grote uitdaging komen te staan in hun leven. Verliesverwerking, acceptatie en het leren omgaan met een verandering die grote impact heeft op de vele gebieden in het menselijk functioneren wekte haar interesse in de veerkracht van de mens. Een NLP-opleiding aan het Instituut voor Eclectische Psychologie, een basisopleiding ACT aan SeeTrue Mindfulness en de basisopleiding ReAttach aan de ReAttach Academie gaven haar een uitgebreid pakket aan therapeutisch tools om ook als coach te kunnen werken met mensen die actief aan de slag willen met iets in hun leven of hun lichamelijk functioneren waar ze last van ondervinden. Het werkgebied is inmiddels uitgebreid tot patiënten met klachten op het gebied van ademen, slikken, spreken, stemgebruik en zingen.

Daarnaast is zij zelf al vanaf haar tienerjaren actief als zangeres in diverse koren en in diverse bands. Zingen is voor Hellen een grote levensbehoefte. Ze werkt tevens als professioneel voice-over (reclamestem en/of commentaarstem in allerlei AV-producties) in haar eigen homestudio. De vele jaren ervaring en de specifieke bij- en nascholing maakt dat zij gespecialiseerd is in de begeleiding van cliënten met een specifieke hulpvraag met betrekking tot hun stembruik bij presentaties, spreken in het openbaar en/of zang.

Met de stem geeft de mens uitdrukking aan zijn intentie, zijn bedoeling, zijn wens, zijn behoefte en zijn gevoel. In een gesproken of gezongen taal. De emotie geeft kleur aan een stem. Aan de klank van de stem horen we hoe het iemand vergaat. In de aanpak van de stemklacht zal dan ook de totale mens centraal staan. In mijn werken met de stem streef ik naar een balans tussen de technische aspecten van het steminstrument en de mens achter de stem die de bezieling en expressie verzorgt.

Meer info via mobiel 06-44948133 of via info@hellenmoes.nl