Hellen Moes

Hellen Moes

Hellen Moes (1965) is in 1988 afgestudeerd aan de opleiding Logopedie aan de HAN (Hogeschool van Arnhem en Nijmegen) en is begonnen in 1989 in het Academisch Ziekenhuis Maastricht (Het huidige MUMC+) als klinisch logopedist waar zij de logopedische stem-, slik- en spraakrevalidatie vorm geeft voor patiënten die behandeld worden voor kanker in het hoofd/halsgebied en hiervoor een uitgebreide operatie en/of een bestralingsbehandeling ondergaan.

Gedurende haar werk als logopediste heeft zij de passie ontdekt van het werken met mensen die door hun ziekte of klacht voor een grote uitdaging staan in hun leven. Verliesverwerking, het proces van acceptatie en het leren omgaan met een verandering die grote impact heeft op alle gebieden in het menselijk functioneren, heeft haar interesse en toont de enorme veerkracht van de mens. Een NLP-opleiding (Neuro Linguïstisch Programmeren) aan het Instituut voor Eclectische Psychologie, een basisopleiding EFT (Emotional Freedom Therapy) aan de Andromeda Academy, de opleiding ACT (Acceptance & Commitment Therapie) bij SeeTrue Mindfulness en de opleiding tot ReAttach-therapeut aan de ReAttach Academie gaven haar een uitgebreid pakket aan therapeutisch tools zodat ze ook als coach kan werken met mensen die aan de slag willen met iets in hun leven of hun lichamelijk functioneren waar ze last van ondervinden. Het werkgebied is inmiddels uitgebreid tot patiënten met klachten op het gebied van ademen, slikken, spreken, stemgebruik en zingen.

Daarnaast is zij zelf al vanaf haar tienerjaren actief als zangeres in diverse koren en in diverse bands. Zingen is voor Hellen een grote levensbehoefte. Ze werkt tevens als professioneel voice-over, reclamestem en/of commentaarstem in allerlei AV-producties in haar eigen homestudio. Zie hiervoor www.hellenmoes.nl

De vele jaren ervaring en de specifieke bij- en nascholing (o.a. EVT en CVT) maakt dat zij gespecialiseerd is in de begeleiding van cliënten met een specifieke hulpvraag met betrekking tot hun stembruik bij presentaties, spreken in het openbaar en/of zang.

Met de stem geeft de mens uitdrukking aan zijn intentie, zijn bedoeling, zijn wens, zijn behoefte en zijn gevoel. In een gesproken of gezongen taal. De emotie geeft kleur aan een stem. Aan de klank van de stem horen we hoe het iemand vergaat. In de aanpak van de stemklacht zal dan ook de totale mens centraal staan. In mijn werken met de stem streef ik naar een balans tussen de technische aspecten van het steminstrument en de mens achter de stem die de bezieling en expressie verzorgt.

Meer info via mobiel 06-44948133 of via hellenmoes@gmail.com